Лечителят Николов: очите са врата за микробите

Лечителят Николов: очите са врата за микробите

11 март 2021

Сега е моментът да си спомним някои от уроците, научени от народният лечител Борис Николов.  Неговите близки ги споделят с вас, защото могат да ви предпазят.

  1. Всички сме наясно с въздушно-капковия път за предаване на зарази. Експерти ни карат да си мием ръцете по 20 пъти на ден и да носим маски, покриващи носа и устата. Но буквално пред очите ни е най-голямата врата за нахлуване на бацилите в тялото и тя се отваря всяка секунда. Дори може да говорим за две врати. Това са очите.

     Очите са не само врата към сърцето, но и за множество болестотворни организми. Тяхното предпазване липсва в препоръките, които слушаме по телевизията. Акцентът пада все върху носа и устата. След кацането си върху роговицата, бацилите незабавно започват пътешествие по синусите като с метро. Функцията на клепача е да почисти окото, но в периоди на епидемии и замърсяване на въздуха, трудно смогва. Не създавайте излишна работа на имунната система и не оставяйте очите беззащитни. Не е задължително да разполагате с лабораторен клас предпазни очила. И скиорски вършат работа. Това – в кръга на шегата, но ако попаднете в епицентъра на зараза, никой няма да ви се смее.

     В ежедневието дори обикновени очила предлагат по-добра защита от никаква.  Ако нямате диоптер, носете тъмни или антирефлексни модели за работа с компютър. Когато немислимото се случи и някой кихне срещу вас, затворете очи и задръжте дъх, докато турболенциите утихнат. Вирусните частици още дълго ще летят из стаята, така че планирайте евакуацията си!

  1. Високата температура не е заболяване, а реакция на имунната система, която се опитва да убие вируса чрез нагряване. Достатъчно е да я контролираме, да няма критично високи стойности. В първите часове на надигащата се настинка Николов препоръчва обикновен парацетамол или аспирин и завиване презглава за половин час, докато се изпотим. Това забавя разпространението на вируса в тялото и дава време на имунната система да го опознае, за да изработи стратегия за справяне.

    Лечителят винаги е напомнял забраната за употреба на аспирин от деца и юноши, поради опасния Синдром на Рей. Възрастните да го пият разтворен във вода и никога на празен стомах.

  1. Изплаквайте устата си през нощта. Ако имате навика да се събуждате нощем, използвайте го да изплакнете уста. Така и така ще посетите банята. Елементарно жабурене ще отмие голяма част от бактериалния фонд, който расне между зъбите. Добре е след това да изпиете чаша вода, която ще почисти гърлото и хранопровода. Попаднали в стомашна среда, повечето микроби ще измрат. Освен това, хидратирането ще разреди кръвта и ще намали вероятността от мозъчен или сърдечен удар по време на сън.
  2. Яжте чесън, ако не дразни стомаха. Или обкръжението ви.
  3. На колкото и висок етаж да живеете, поне веднъж дневно не ползвайте асансьора. Съседи от блока в столичния квартал Слатина, където живееше лечителя, още помнят как Борис редовно се качвал пеш до 14 етаж.

     Съветите на народния лечител Борис Николов, предложени в тази публикация, стигнаха до вас благодарение на спомените на близките му. Те в никакъв случай не заместват предписанията на вашия лекар.

 

     И няколко съвета от екипа на Боралин: Трябва да сте по-избирателни, когато проветрявате. Инсталирайте безплатното приложение за мобилен телефон Airleaf и бъдете информирани за чистотата на въздуха от най-близката контролна станция. Отворете прозореца,  доверете се на обонянието си дали въздухът е свеж и тогава оставете да се проветри. Фините прахови частици могат да пренасят зарази. В периоди на епидемии е добре да имате домашен въздухопречиствател. Всички модели са оборудвани с генератор на отрицателни йони, мощни филтри и UV лампа, която стерилизира въздуха.

     Купете си йонизатор и за автомобила. В града по-често превключвайте климатика на вътрешна циркулация. В задръствания системата смучи изгорелите газове, а повечето бацили минават през поленовия филтър. Винаги избирайте филтър от висок клас, с активен въглен, разликата в цената с обикновените е незначителна.

     Сега е модерно да се отрича ползата от маските за еднократна употреба, но те са все пак някаква бариера за инфекциите. Запомнете най-важното: очите са врата за микробите. Дори да нямате диоптер, носете защитните очила,  препоръчвани при работа с компютър и шофиране нощем. Те могат да намалят вероятносттта от директно попадение на вирус по въздушно-капков път.

     Дръжте имунната си система нащтрек, като я подлагате на закалителни процедури. Най-елементарната е да редувате гореща със студена вода по време на къпане. Никога не усилвайте парното до край, нито климатика лятото. Топлото ни изнежва, а студеното провокира възпалителните процеси.

     

     За да засилите имунната си система, може да направите курс с хранителна добавка Боралин-имун, единственият беззахарен сироп от полезния Sambucus nigra (дървесен черен бъз) . Подсладен със стевия и подходящ за диабетици. Този дар на природата вече е достъпен и за страдащите от това състояние. Опитайте и останалите сиропи от серията Боралин, по рецепти на фитотерапевта Борис Николов. Тяхната формула включва екстракти от Tribulus terrestris (бабини зъби) и други билки. 

 

 

 

Информация за билкови хранителни добавки

БОРАЛИН по рецепти на фитотерапевта

БОРИС НИКОЛОВ и неговата книга

РАСТЕНИЕТО УБИЕЦ НА ХОЛЕСТЕРОЛНИТЕ ПЛАКИ

тук: www.boralin.eu


В България се срещат 22 вида, но само един от тях е лечебен - Hypericum perforatum

прочети още

Каква е връзката на лечителите Петър Димков и Борис Николов с тези растения?

прочети още

Откъс от книгата на Николай МОСКОВ „Най-добрите български лечители” (със съкращения) публикувано в www.boralin.eu

прочети още

Дори без да го искаме, ежедневно сме подложени на билкова терапия

прочети още

Да видим какво ще намерим в градината и в супермаркета, за да потвърдим старата поговорка, че храната е най-доброто лекарство.

прочети още

То е основна съставка на опасна напитка, покорила Европа.

прочети още

Яжте лозови сърми за здраво сърце, за добро зрение плакнете очите с мъзга от зарязаната асма

прочети още

Телешки рог срещу паразити и пепел от заешка кожа за сърцето. Как са се лекували българите преди Освобождението?

прочети още

Една от най-полезните подправки липсва на трапезата ни

прочети още

Заради кое растение Александър Велики завладява остров Сокотра?

прочети още

Повод за национална гордост е, че нашата страна е най-големият производител на…

прочети още

45 навършва тази година серията билкови хранителни добавки „Боралин”.

прочети още

Куркумата е не само кулинарно, но и лечебно растение. Подобрява работата на жлъчката и черния дроб.

прочети още

Народният лечител Борис Николов препоръчваше изобилие от ябълки в диетата

прочети още

Освен в България, Tribulus Terrestris присъства в народната медицина на различни световни култури. Особено популярна е в Индия, където се използва в лечебните практики на алтернативната медицина Аюрведа, а освен това е утвърдена и като мощен афродизиак.

прочети още

Честито на печелившите и очакваме да се свържете с нас на лично съобщение, за да разберете как можете да получите подаръците си.

прочети още

Поддържането на силен имунитет е важно не само през зимния сезон, когато върлуват грипове и настинки, но и през цялата година.

прочети още

Коледа наближава! Включи се в празничната ни игра от 7 до 26 декември 2020 и може да спечелиш СТРАХОТЕН ПОДАРЪК от серията билкови хранителни добавки Боралин - коледен пакет „Максимален ефект“ по избор! Последвай Фейсбук страницата ни, за да научиш повече.

прочети още

Единственото запазено интервю на фитотерапевта Б. Николов

прочети още

Tribulus terrestris е билка, позната у нас с имената трибулус, трабузан, кочи глави, чюнка и незабравимото „бабини зъби”. Турското име на растението, с което също е известно, е демирбозан. Билката с многото, и все шеговити, названия е сред най-изследваните растения през последните десетилетия.

прочети още

Откритията на Б. Николов са сензационни и през април 2007 в-к 24 часа излиза с материал на първа страница

прочети още

Кратки рецензии от корицата на третото издание "Растението убиец на холестеролните плаки"

прочети още

Излезе от печат най-новото трето допълнено издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки" от Борис Николов

прочети още

Откъс от третото издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки". Част "Анкета" представя интервюта и мнения от социалните мрежи на хора, съобщили за благоприятното влияние на препаратите "Боралин"

прочети още

Факсимилета на оригиналните протоколи от клинични изпитания на препаратите “Боралин”. Възможно е влошено качество на копирането, поради възрастта на някои от документите. За да разгледате, запишете фотокопието в твърдия диск на вашия компютър, след което отворете с предпочитаната програма за преглед на снимки и използвайте функция увеличаване (zoom).

прочети още