БОРАЛИН-имун (Sambucus, β-Glucans)

  • Марка: ® Boralin™
  • Кат. номер: Би

Сироп от дървесен черен бъз (Sambucus nigra), без захар 500мл. Подсладено със стевия (Stevia rebaudiana) С добавени бета глюкани (Beta glucan).

 

БОРАЛИН-имун

  • Помощ за имунната система
  • Профилактика на горните и долните дихателни пътища

Единственият на пазара сироп от дървесен бъз без захар и фруктоза! С добавени бета глюкани за още повече защита.

 

     Лястовицата преди да отлети наесен, изяжда няколко зрънца черен бъз, които й дават сили за дългия полет. Мощното енергизиращо действие на билката се дължи на нейния богат биохимичен състав: калий, провитамин А, багрилни в-ва, витамини от групата В, ябълчена и винена киселина, желязо,захари, флавоноиди - антоцианиди, рутин, фолиева к-на и др.
     В старата българска поговорка "От всяко дърво свирка не става" се има предвид именно дървесния черен бъз. Ще го срещнем като храст или ниско дърво до 1500 м надморска височина. Листата имат неприятна миризма, за разлика от цветовете и плодовете, чийто аромат се цени от кулинарията. Растението принадлежи към семейство Мешковицови (Adoxaceae). Нарича се още с народните имена свирчовина, драмбъз, селешник, мимер. 

 

    За чудото на черния бъз пише народният лечител Петър Димков:

“Бях излязъл на екскурзия към Своге и изведнъж се натъкнах на една невестулка, която се бореше с пепелянка. Отровната змия се стремеше да захапе невестулката, тя пък се присягаше да захапе змията… Надмощие имаше змията – тя клъвна невестулката. Помислих си, че борбата е завършила. Невестулката бързо се шмугна в храстите, видях я как обели с острите си зъби кората от един бъз и схруска малко от нея… Минута след това отново се върна и се вкопчи в змията… И не я остави, докато не я прегриза и умъртви…От тогава е и моят интерес към черния бъз… Това е едно чудно растение… Добитъкът, който пасе по склоновете, яде наесен черните зърна на бъза така, както човек яде баклава… А веднъж наблюдавах какво правят лястовиците, преди да отлетят на юг: няколко дни наред лакомо кълват зърната на бъза – само тях! – и се зареждат със сили да прелетят огромното разстояние…”

 

     Народните лечители препоръчват сироп от бъз (Sambucus nigra) за укрепване на имунната система, по време на грипни епидемии, при дихателни и възпалителни проблеми с различен произход. Този дар от природата досега беше недостъпен за пациенти, при които захарта е противопоказна. Екипът химици и биолози на Боралин ЕООД прие предизвикателството. Използвахме технологията на екстракция и катализиране, разработена от фитотерапевта Борис Николов, която прилагаме при другите препарати от серията „Боралин”. За още по-добро въздействие добавихме и мощния имунен стимулатор бета глюкан.

     Вместо захар или подсладители, ние постигнахме чудесен вкус с екстракт от перуанската билка Stevia. Растението е известно с хипогликемичните си свойства и е утвърдено като предпочитан заместител на захарта.

     Една опаковка съдържа 50 дози. Приемайте по 10 мл след хранене, разредено с малко вода или сок. За деца и възрастни под 40 кг дозата се намалява наполовина.

 

Всички хранителни добавки от серията „Боралин” са регистрирани в ОДБХ (Областна дирекция по безопасност на храните). Произведени в сертифициран цех с внедрена система на управление съгласно стандарта CODEX HACCP (Hazard Analysis Critical Control).

GMP (Good Manufacturing Practices).

ISO90001, ISO22000

 

 

„Боралин” е запазена търговска марка.

Вземете Боралин-имун като подарък в промоционалните ни пакети:

 

 

ПАКЕТ "МАКСИМАЛЕН ЕФЕКТ-2" ПОМОЩ ЗА ПРОСТАТАТА 

 

 

ПАКЕТ "МАКСИМАЛЕН ЕФЕКТ-5": ГРИЖА ЗА СЪРЦЕТО

 

 

ПАКЕТ "МАКСИМАЛЕН ЕФЕКТ-6": ПОМОЩ ЗА БЪБРЕЦИТЕ И ЧЕРНИЯ ДРОБ

 

35,20 лв.
Базова цена: 35,20 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!